Smakfull pizza med algebiomasse

Img 9738

Det er onsdag, som betyr lillelørdag for noen. Da er det tid for hjemmelaget pizza. Toppingen besto av skinke, Jarlsberg-ost, tomatsaus, løk og paprika - en smaksfull kombinasjon! Vi har testet ut hjemmelaga pizza med algebiomasse i deigen. Det var overraskende godt!

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl hvetemel
  • 25 gram tørrgjær
  • 1 og 1/5 spiseskje algebiomasse
  • 1 ts olivenolje
  • 2 dl lunket vann
  • 1/5 ts salt

Topping:

  • 1 boks tomatpuré
  • 1 boks ferdighakkede tomater
  • 1 pakke Jarlsberg-ost, ferdigraspet
  • 2 sjalottløk, hakket
  • Halv pakke skinke, oppskjært
  • 1/3 paprika, oppskjært
  • Hva enn du måtte ønske av mer toppingtilbehør
Img 9701

Ha mesteparten av hvetemelet, algebiomassen, salt og gjær i bakebollen og rør rundt. Deretter tilsetter du vann og olivenoljen. Enten knar du deigen med hendene dine eller så kan du kjøre blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen er bløt. Kna i rundt 6-7 minutter til du får en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i rundt en time.

Mens pizzadeigen hevde brukte vi tiden på å lage tomatsausen. Da brukte vi en boks med tomatpuré og en halv kartong med ferdig hakkede tomater.

Img 9734

Når pizzadeigen er ferdig hevet, kna ut deigen på et bakepapir. Bre sausen utover den grønne pizzabunnen. Fordel Jarlsberg-osten, løk, skinke og paprika over. Stekes på pizzastein ved 250-300 grader, til pizzaen er ferdigstekt. Man ser ofte på osten når den er ferdigstekt, etter 7-10 minutter avhengig av stekeovnen din).

Img 9743

Det var gøy å teste ut en annen type pizzaoppskrift, og håper dere vil ta i bruk algebiomasse i lillelørdags-pizzaen neste gang!

Enjoy!