En fargerik og sunn start på dagen med smoothiebowl

Når man har ekstra god tid på morgenen, er det supert å lage seg en smoothiebowl. Smoothies har vært i vinden de siste årene, og nå er smoothiebowl-trenden på full fart. Det er noe man ser mest gjennom Instagram-feeden sin til tider. Denne typen smoothie er tykkere og mer mettende enn vanlig smoothie. Den serveres i en bolle og spises med skje, dekorert med frukt eller bær, frø, granola eller andre smaksfulle saker. Å spise smoothiebowls er en super måte å få i seg sunne næringsstoffer på. Men for å gjøre det hele desto bedre, kan man tilsette algebiomasse i blandingen.

Vi har testet ut smoothiebowl med algebiomasse (chlorella-alger) og resultatet ble himmelsk godt. Vi brukte banan, mango, epler og spinat som hovedingredienser. Prøv ut oppskriften du også da vel!

Thumbnail Image3

Du trenger

  • 3 bananer
  • 1 mango
  • 2 epler
  • ¼ spinat
  • 1 og ½ spiseskje algebiomasse
  • 1 dl vann
Thumbnail Image2

Bland sammen alle ingrediensene i en blender. Det er lurt å ta de myke fruktene først. Hell over blandingen i en serveringsbolle og dekorer med blåbær, chiafrø og solsikkefrø. Hvis man ikke har dette, kan man alternativt bruke det du har av frukt, bær og frø. Mange bruker for eksempel skivet banan, friske bær, kiwi og noe granola.

Thumbnail Image1 2

Dander dekorasjonen med bær eller frukt og frø slik som dette. Resultatet smaker himmelsk godt!

Enjoy!